• Revoluție în sistemul universitar? Da, se poate!

  Revoluție în sistemul universitar? Da, se poate!

  Acum 10 ani, Traian și-a pus prima oară întrebarea: „Avem o educație. Dar ce facem de fapt cu ea?”
  Acum 10 ani, Traian și-a pus prima oară întrebarea: „Avem o educație. Dar ce facem de fapt cu ea?”. De atunci, toată viața lui s-a învârtit în jurul acestei întrebări, căreia i-a găsit un răspuns pentru el, dar și pentru alte câteva sute de studenți bucureșteni.
   
  Când era student la Universitatea Politehnică din capitală, a început să simtă nevoia unui sistem de educație flexibil, personalizat și mai orientat către partea practică. A observat că mai erau alții ca el și a început să organizeze împreună cu ei proiecte pentru studenți, pornind dintr-o revoltă împotriva unui sistem care nu-i ajuta să învețe cu adevărat, lucruri aplicate.
   
  Au încercat diverse modalități pentru a influența o schimbare din interior, dar universitățile nu erau ușor de revoluționat, așa cum ar fi sperat ei, așa că și-au construit propriul loc în care să învețe, Universitatea Alternativă. Noua formă de învățământ era centrată exclusiv pe student și nu avea obstacolele logistice ale unei universități cu tradiții și reguli împământenite. Au reușit să închirieze un sediu într-o casă cu istorie lângă Piața Romană din București, au amenajat-o împreună și s-au apucat de treabă.
   
  Acum, Universitatea Alternativă este locul în care tinerii învață ceea ce-și propun la începutul unui an, având autonomie și fiind susținuți să exploreze diverse domenii, să gândească critic și creativ, să-și aleagă propriile surse de cunoaștere și să colaboreze constant cu ceilalți.
   
  Traian este fericit că a avut curajul să meargă până la capăt pe drumul prin care știa că poate răspunde unei nevoi sociale. Este mândru de modelul de educație pe care l-au dezvoltat în câțiva ani de muncă și știe că, pe termen lung, UA va deveni laboratorul de proiecte și inițiative care vor transforma sistemul de educație românesc. În anul 2023, și-a propus ca 1% din studenții români să învețe în campusurile Universității Alternative. Și nu se va opri pentu că și revoluțiile se construiesc încet, dar sigur, cu o strategie bună și multă ambiție.
Acest website folosește fișiere de tip cookies. Închiderea acestui pop-up și continuarea navigării reprezintă consimțământul pentru acceptarea acestora.Află mai multe informații.Sunt de acord