• Anca Dragu, despre legătura dintre luna de pe cer și visul fiecăruia dintre noi

  Anca Dragu, despre legătura dintre luna de pe cer și visul fiecăruia dintre noi

  A lăsat în spate o carieră de peste 10 ani în marketing și a pornit pe drumul antreprenoriatului.

  Anca Dragu a visat câțiva ani la ziua în care tot ce va face va fi să-și urmeze pasiunea pentru pictura pe ceramică, până într-o bună zi, când a îndrăznit. A lăsat în spate o carieră de peste 10 ani în marketing și a pornit pe drumul antreprenoriatului, care îi aducea libertatea de a-și realiza visul, dar și o grămadă de provocări. După ce petrecuse atâția ani împlinind planurile și obiectivele altora, venise momentul să își transforme propria pasiune în obiective pe termen lung. Misiunea ei?  Să ofere inspirație celor din jur, prin obiectele pe care le creează și să-i inspire să caute frumosul în propria lor cale. Pentru că „atunci când ai un dar, o pasiune, un talent, e bine să le înmulțești”, spune ea. 

  Pictează de când se știe, dar în 2012, alintul tatălui ei s-a transformat în numele business-ului construit pentru sufletul și pasiunea ei: Una ca Luna.

  Pentru Anca, pictura pe porțelan se împletește cu pasiunea pentru ceramică, pe care o studiază la UNArte, unde se bucură de fiecare clipă de atelier, de școală și de colegi. „E un meșteșug greu, dar și captivant”, ne povestește Anca. „Am avut deja lucrări în două expoziții de ceramică și mă pregătesc pentru altele”.

  În activitatea ei, nicio zi nu seamănă cu alta: azi pictează ferestrele Bucureștiului vechi pe căni grațioase, mâine creează bijiuterii din ceramică, în altă zi un ceainic cu modele tradiționale românești. În anii următori, își dorește să se dezvolte în paralel pe creația decorativă pe obiecte de porțelan, dar și pe designul de obiecte, învățând din ce în ce mai mult și perfecționându-se. 

  „O ceașcă pictată și creată de Una ca Luna poate însemna, pentru cel care o folosește, imboldul de care avea nevoie pentru a-și urma visele. Pentru că fiecare vis este unic, ca luna asta care ne veghează nopțile și sub auspiciul căreia visăm și imaginăm lumi fantastice”, încheie Anca. 

Acest website folosește fișiere de tip cookies. Închiderea acestui pop-up și continuarea navigării reprezintă consimțământul pentru acceptarea acestora.Află mai multe informații.Sunt de acord